Lieve Lowet en de Chinese verzekeringstoezichthouder CIRC samen in een panel

posted by ICODA on 19.12.2016 in Nieuws  | Reacties uitgeschakeld voor Lieve Lowet en de Chinese verzekeringstoezichthouder CIRC samen in een panel
Share

AIM, de internationale onderlinge vereniging, die onder haar leden ook zorgverzekeraars telt, vroeg Lieve Lowet om het internationaal belang van IAIS voor de verzekeringswereld uit te leggen. Zij benadrukte de rol van de IAIS en waarom IAIS belangrijk is voor AIM. Ze onderlijnde recente IAIS initiatieven relevant voor AIM en haar leden.

Als voorbeeld van een recente internationale ontwikkeling sprak de heer Liang Liang, directeur van de Chinese toezichthouder, the China Insurance Regulatory Commission (CIRC). Hij legde het pilootproject uit over de onderlinge verzekering waar China momenteel mee bezig is. CIRC heeft reeds meer dan 30 aanvragen ontvangen sinds het nieuwe regelgevende kader van kracht werd. Veel Chinesen hebben behoefte aan betaalbare verzekering, aldus Liang. CIRC gaf drie nieuwe licenties, twee in niet-leven en één in levensverzekeringen. CIRC ziet nauwlettend toe op deze nieuwe ontwikkelingen. De Chinese toezichthouder wil dat ze klein van formaat zijn, maar zeer professioneel.

De AIM internationale conferentie op 25 november 2016 werd bijgewoond door meer dan 100 mensen met deelnemers uit Europa, Afrika en Latijns-Amerika.

Voor meer informatie over hoe ICODA u kan helpen met het leiden of deelnemen aan panelgesprekken, contacteer lowet@icoda.eu

* Photo courtesy of Amelie Laurin.

 

Share